A Ferrari idén már durrantott egy nagyot, hiszen a maranellóiak bemutatták az SF 90 XX-et, amely persze még tovább feszítette a húrt, ám mindez nem volt elég idénre, hiszen a Goodwood Festival of Speed eseményre egyszeri, igazán különleges pályaautót építettek. A KC23 egy gyűjtőnek készül, rendszámot nem viselhet, és a 488 GT3 Evo-ból épült.

A szépséges eredmény a Ferrari Special Projects divíziójának munkáját dicséri, és az olyan egyszeri modelleket követi, mint a 812 alapú SF51 vagy az F8 Tributo-ra épült SP48 Unica. Ám van egy különbség az említettek és a mostani autó között: a KC23 nem csupán vizuális demonstráció, hanem arra hivatott, hogy keményen odategyék versenypályán.

Folyékony fém borítja - legalábbis első pillantásra

A Ferrari nem szerénykedett, elmondták, hogy nincs olyan vonal 488 GT3 Evo-n, ami ne módosult volna a tervezés során, és ide tartoznak az üvegfelületek, mi több, a lámpatestek is. A felfelé, pillangószerűen nyíló ajtók a Ferrari viszonyában egyedül a hiperautókon szerepelnek, így ez is igazi különlegességnek számít, de van óriási hátsó szárny és mozgó légterelő idomok. Utóbbiak álló helyzetben a lehető legletisztultabb képet adják, miközben pályán fokozzák az aerodinamikai képességeket.

A tisztességes hátsó szárny ugyancsak leszerelhető, így amikor „kiállítási szobor” üzemmódban használja a tulaj, még szebb formában tündökölhet. Egyébként jobban megnézve az autót, az a Ferrari Vision Gran Turismo tanulmányra emlékeztet hátsó nézetből.

Versenyzésre is alkalmas

Hogy a Ferrari abszolút kiállítási tárgyként is tekint a KC23-ra, az is remekül mutatja, hogy az előbb említetteken felül két szett kerék is jár hozzá: pályahasználathoz egy garnitúra 18-as felni és slick gumi jár, míg a garázsban való kiállításhoz elöl 21, hátul 22 colos felnikre szerelt gumi használható.

Noha küllem tekintetében az alapot adó Evo-hoz képest minden megváltozott, az utastér szinte egy az egyben a versenyautóból érkezett. Mindez azt jelenti, hogy komoly bukókeret, kapcsolókkal teliaggatott versenykormány, teljesen digitális óracsoport és temérdek középkonzoli kapcsoló segíti a komoly versenypályás használatot. A versenyüléseket Alcantara borítja, így egy kis luxus érzet is költözött az autóba, miközben a hátratekintést kamerákkal oldották meg az olaszok.

Egy gyűjtőhöz kerül az egyedi modell

A teljesítményadatokról egyelőre nem esett szó, az viszont biztos, hogy a géptető alatt az olaszok 3,9 literes, turbós V8-asa bújik meg. Az alapot adó Evo-ból mindez 600 lóerő körüli teljesítményt jelent a szabályozások miatt, azonban az utcai 488 GTB modellben 670 lóerőt tud a nyolchengeres.

Azonban azon túl, hogy egy szerencsés gyűjtő ennyire egyedi darabbal ékesíti kollekcióját, a KC23 ennél többet jelent: előrevetíti az olaszok jövőbeli formai megoldásait, azaz a stílushegyek hamarosan visszaköszönnek az utcai modelleken. A különlegesség július 13. és 16. között Goodwoodban, augusztus 1. és október 2. között Maranellóban vendégeskedik és tekinthető meg.