A néven kívül persze semmi közös nincs a most bemutatkozó modellben, valamint az elődben. A miniautó nevét ezúttal kisméretű divatos crossover viszi tovább, méghozzá a trendeknek megfelelően tisztán elektromos hajtással. Később pedig konnektorról is tölthető hibrid, azaz plug-in verzió is gazdagítja majd a kínálatot.

A Fiat új modellje a JEEP Avenger alapjaira, azaz az e-CMP2 kódnevű platformra épül, természetesen a STELLANTIS óriás égisze alatt immáron. Mi több, 2024-ben egy Alfa Romeo verzió is készül erre a receptre. Az új 600 4,17 méter hosszú lett, és akár 18 colos kerekekkel is felruházható. Külsőre persze az új 500 stílusjegyeit fedezhetjük fel, nyilvánvalóan nagyobb méretre szabva – lényegében a MINI Countryman receptjét alkalmazták ezúttal az olaszok.

Odabenn is divatozik az újdonság

A praktikumot a 360 literes csomagtér kapacitás mutatja, de a gyártó szerint további 15 liternyi tárolórekesszel számolhatunk az utastérben. Az ötüléses modell esetében az torinóiak 400 kilométeres elektromos hatótávolságot adnak meg, ami az 54 kWh-s akkumulátor ismeretében fenntartásokkal kezelendő, főleg úgy, hogy a Fiat szerint városban 600 km is kisajtolható az autóból.

A töltési teljesítmény maximuma 100 kW, így üres állapotról 80 %-ra mintegy fél óra alatt tölthető az akkupakk. A motor egyébként 156 lóerős, amivel a 600e hozzávetőlegesen 9 szekundumos 0-110-at tud. Az egyelőre villanyhajtással élesedő kis crossover 2024-ben már hibrid hajtással is kapható lesz.

A kis 500-as stíluselemeit örökölte

Az utastérben minimalista dizájn a jellemző, de lényegében a nemrégiben tesztre is fogott 500e műszerfalát láthatjuk viszont, amely szimpatikus, retro formavilággal hozza el a modern kor aktuális követelményeit. Digitális óracsoport foglal helyet a kormány mögött, ráadásul a központi rendszer is méretes érintőpanelen fut, mi több, adott az Apple Carplay és az Android Auto támogatás is a 10.25 colos központi kijelzőn.

Olaszországban 35.950 eurós induló árral kezd a 600 tisztán elektromos változata, amit mai árfolyamon, haza áfával nagyjából 15 milliós magyar induló árra becsülünk. Az újdonságot a lengyel Tychy gyárban állítják majd elő ettől a hónaptól kezdődően.