Amikor 2020-ban bejelentkezett a Gemera, akkor a kétliteres, háromhengeres turbómotor és a hibrid rendszer 1700 lóerős összteljesítménye előtt mindenki megemelte a kalapját. Azonban a svéd gyártó nem állt meg itt, és titokzatos gyárfejlesztéssel, valamint egy új modellváltozat élesítésével emelték a tétet: ötliteres V8-as és 2300 lóerő, magyarán szólva nincs is kérdés.

A Koenigsegg ráadásul már hivatalos közleményt is adott ki az újdonságokkal kapcsolatban. A gyártó egy új, „Dark MAtter” néven emlegetett villanymotort épít az autóba, méghozzá 800 lóerővel és 1250 Nm-rel. Ez az egység helyettesíti az eredeti változatban lévő három darab elektromos erőforrást, így a hibrid hajtás rendszerteljesítménye 1400 lóerőre csökken, de marad a négykerékhajtás, valamint a nyomatékvektorozási képesség. Az erővesztés ellenére a svédek olyan tömegcsökkentést ígérnek, hogy a gyorsulás még jobb is lett.

Kétféle hajtással is elérhető lesz

Ami azonban ennél is fontosabb, hogy opcionálisan öblös V8-ast is választhatnak majd az ügyfelek – a HV8, azaz Hot V8 néven emlegetett erőforrás a már fent jelzett Dark Matter villanymotorral együtt lenyűgöző, 2300 lóerős teljesítményt ad. Az új erőforrás (is) bioetanaollal, azaz E85-tel működik, ekkora tudja leadni ezt a teljesítményt. A nyolchengeres, illetve az azzal járó erőtöbblet 400.000 dolláros opció, azaz nagyjából 140.000.000 Ft pluszt jelent és a Koenigsegg kilencgangos automataváltóját is tartalmazza.

A motorválasztási lehetőség nem az egyetlen újdonság: a svédek már hagyományos visszapillantókat is szerelnek az autóra azokon a helyeken, ahol a helyi szabályozás a kamerás megoldást még nem engedélyezi, ilyen az Egyesült Államok is. Mindemellett a Gemera egy úgynevezett Ghost csomagot is kaphat, ami nagyobb első légterelőt, a Forma 1-ből ismerős S-csatornát, hátsó szárnyat és számos aerodinamikai kiegészítőt tartalmaz.

Tisztességes felárral lesz kapható a V8

A Gemera gyártása 2024-ben indul és 2025 elejétől kapják meg vágyuk tárgyát az ügyfelek. A gyártó összesen 300 példány elkészítését tervezi. Az első, vezetésre és tesztre kész modellt 2022 márciusában gördítette ki a gyártó, amikor is a kétliteres, háromhengeres erőforrás 4500-as fordulatra volt képes. A fejlesztés végén már 8500-ig pörgött a kivételes motor. A svédek szerint 1,9 szekundum lesz a 0-100-as sprint, a csúcstempó pedig 400 km/h körül alakulhat, miközben tisztán villannyal akár 50 km-t is megtehet a hibrid hiperautó.

És persze a gyár bővítése, fejlesztése mellett sem mehetünk el szó nélkül. A 11.000 négyzetméteres növekedésből új összeszerelő részleg, vásárlói tér és élménycentrum is kiveszi a részét, mi több, tesztpályát is épít a Koenigsegg.