Mindennapi vállalati pénzügyeink

Cégkassza

Már a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. is a Családbarát Munkahelyek között

2022. december 22. - Cégkasszás

Családbarát Hely védjegy tanúsítványt kapott a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A 127 munkavállalóval működő garanciaintézmény a munka és a családi élet hatékony összehangolásával és a kisgyermekes anyukák munkába történő visszatérésének segítésével érdemelte ki a Családbarát Magyarország Központ Családbarát Hely védjegy tanúsítványát. Az átadáson beszédet mondott Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője és dr. Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója.

fthf8118.jpg

A Garantiqa Hitelgarancia Zrt-t a magyar állam, a legjelentősebb hazai kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek és vállalkozói érdekképviseleti szövetségek alapították  1992-ben. A szervezet alapvető célkitűzése a kkv-szektor fejlődésének elősegítése. A pénzügyi tudatosság és biztonság mellett a garanciaintézmény számára fontos a család, a munkahely és az egészséges élet hármasának megtartása és segítése.

fthf1267.jpg

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: Magyarország vezetése a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, és az elmúlt több mint egy évtizedben komoly eredményeket ért el. Az államtitkár kiemelte: a családbarát szemlélet nem csupán a családtámogatások komplex rendszerében érhető tetten, hanem a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód tudatos erősítésében is. Hozzátette: a védjegy által tanúsított fejlesztések, valamint az elért eredmények a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését szolgálják, amely továbbra is az egyik kiemelt cél. Ha egy munkahely családbarát módon működik, az megkönnyíti a családalapítást, a gyermeknevelést, emellett a támogató háttér hatékonyabbá teszi a munkavégzést is – hangsúlyozta az államtitkár. 

fthf1320.jpg

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Hely tanúsító védjegy minősítési rendszerét kialakító és működtető Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője elmondta: egy olyan munkahely, amely támogatja a munka és a családi élet harmonikus összhangjának megteremtését, a tanúsítvány birtokában komoly versenyelőnyre is szert tehet. Hozzátette: fontos, hogy minél több szervezet mutasson példát ezzel a szemléletmóddal és a munkavállalókat segítő intézkedéseivel. Örömét fejezte ki, hogy a védjeggyel rendelkező munkahelyek körébe újabb olyan cég került, amely különösen fontosnak tartja a kisgyermekes anyukák munkaerőpiacra történő visszatérésének támogatását.

Az ügyvezető igazi sikertörténetnek nevezte  a Családbarát Hely tanúsító védjegyet, hiszen 2019 óta Családbarát Munkahely kategóriában eddig több mint 900 munkahelyet, Családbarát Szolgáltatóhely kategóriában pedig csaknem 1100 szolgáltatóhelyet, ezzel pedig összesen mintegy 2000 szervezetet auditáltak sikerrel, köztük kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket. A minősített munkahelyek családbarát intézkedéseinek előnyeit e szervezeteknél összesen már több mint 300 000 munkavállaló élvezheti.

fthf1480.png

Dr. Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Háromgyermekes családanyaként pontosan tudom, hogy milyen nehéz manapság a munka, magánélet, család egyensúlyát megteremtetni. Mi a Garantiqánál mindent megteszünk annak érdekében, hogy kollégáink ebből a szempontból is elégedettek lehessenek. Támogatjuk a nálunk dolgozó édesanyákat abban, hogy a gyermekvállalás után fokozatosan és zökkenőmentesen tudjanak visszatérni a munka világába. Úgy gondolom, hogy a család az a biztos alap, amire a kollégák a szakmai életüket is építhetik. Nálunk a Garantiqában a női munkavállalók aránya magasabb mint a férfiaké, és ez igaz a vezetésre is.”

A Védjegy Program keretében a feltételrendszer teljesítéséhez ingyenes tanácsadói szolgáltatást is kínál a Családbarát Magyarország Központ, mely jelentős segítséget nyújt a tanúsításra történő jelentkezéshez és a sikeres auditáláshoz. A szervezet a Védjegyhez kapcsolódó képzéseket, tréningeket is szervez az arra jelentkező vállalatok, vállalkozások számára.

fthf8077.png

A bejegyzés trackback címe:

https://cegkassza.blog.hu/api/trackback/id/tr318008310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása