Bitcoin és egyéb kripto deviza vásárlás egyszerűen

Egyre több kérdést kapok kriptókkal kapcsolatban, ezért engedve a társadalmi nyomásnak néhány használható eszközt szeretnék bemutatni azoknak, akik ilyesmin törik a fejüket. Korábban írtam egy cikket, hogy milyen egyszerűen lehet a Revoluton keresztül kriptókat vásárolni, azonban a Revoluton egyrészt költséges a vásárlás, másrészt csak tartani lehet (HODL). Küldözgetni, befektetni nincs lehetőség.

Azonban úgy tűnik, hogy a piac is elkezdett változni, leginkább úgy, hogy egyre nehezebb a kriptókat úgy felhasználni, hogy annak ne lenne olyan nyoma, ami alapján be lehetne azonosítani a felhasználót. Lehet jobbra-balra küldözgetni, de annak kitörölhetetlen nyoma lesz.

Igaz a bűnözők eddig is megoldották a kriptón kívüli világban, hogy nagyon rossz anyagi körülmények közt élő embereknek nyitottak bankszámlát, és annak segítségével vették ki a bankrendszerből a készpénzt. Lassan ott tartunk, hogy a kriptók nem a bűnözők barátai, hanem ellenségei lesznek.

Na de, ha nem a Revoluton, akkor hol vegyünk kriptót, amit utána fel is tudunk használni, át is tudjuk más számlákra transzferálni?

Nos, én a német Bison-t tudom javasolni. A Bison egy app, az app letöltése után, számlát kell nyitnunk a Bison-nál. Ez gyakorlatilag egy névre szóló bankszámlát jelent a solarisBank AG-nél. Tehát kapunk egy IBAN bankszámlaszámot, ahova tudunk utalni eurót, és utána tudunk belőle kriptót vásárolni. A számlanyitáshoz szükséges egy személyes iratunk, és egy számlalevél, amivel tudjuk igazolni a címünket. Mobiltelefonon keresztül egy hívás keretében fotót készítenek mindenről, valamint rólunk is, de a folyamat eléggé egyszerű, azonban szükséges, hogy beszéljünk angolul.

A solarisBank AG a német MNB, azaz BaFin által felügyelt intézmény, még ha ma már ez nem is jelent akkora pozitívumot, mint régen, de mindenképp pozitívum a nem felügyelt intézményekkel szemben. (a Wirecard botrány óta)

Fontos, hogy csak saját névre szóló bankszámláról utalhatunk be (célszerűen ez egy rendes bankszámla, nem Transferwise, Revolut viszont lehet jó), naponta max 20.000€, havonta max 200.000€-t, kivenni viszont bármennyit lehet. Bankkártyával nincs lehetőség feltölteni a számlát.

Mivel bankról van szó, szegregált számlák vannak. Csak a legelterjedetebb kriptókat lehet vásárolni, Bitcoint, Ethereum, Litecoin, Ripple és BitCoin Cash.

A vásárlás nagyon egyszerű, kiválasztjuk mely kriptóból szeretnénk vásárolni, megadjuk az összeget, és voila, be is került a tárcánkba a kriptó. Semmilyen extra költsége nincsen, csak 0.75% tranzakciós díjat számítanak fel.

Ha ezt szeretnénk transzferálni, akkor a Crypto Withdraw menüpontban tudjuk ezt megtenni.

Természetesen fogadni is tudunk kriptókat, melyet euróra visszaváltva átutalhatunk a bankszámlánkra. Feltételnek van szabva, hogy csak olyan számláról utaljunk be kriptót, melynek mi magunk vagyunk a tulajdonosai.

Na de hogy hova transzferáljuk, és miért, az egy következő cikk témája.

Addig is ha kedved van számlát nyitni náluk, akkor ha a linkemen keresztül nyitsz, akkor kapsz akkor 10€-nak megfelelő Bitcoint. Ennek feltétele 50€ beutalása.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .