Bondora Go&Grow, éves 6.75% hozam euróban

A P2P befektetésekkel az a legnagyobb probléma, hogy jelenleg Magyarországon nem lehet hivatalosan ilyen oldalakon befektetni, mivel hitelek finanszírozóivá válunk, azt pedig tiltja a Hitelpiaci törvény.

Tavalyi évben már több P2P befektetői portál észlelte ezt és elkezdtek dolgozni a megoldáson, mely által nem hitel termékbe fektethetnénk, hanem értékpapírosítják a hiteleket, és azokat lehet megvásárolni. Sajnos még egyikük sem fejezte be ezt a folyamatot.

Azonban a Bondora Go&Grow terméke elég speciális. A befektető nem konkrét hitelekbe fektet, hanem egy cashpool-ba azaz egy közös számlavezetési rendszerbe van lehetőség elhelyezni tőkét, melyet a Bondora befektet, azaz az oda befizetett összegeket hitelekbe helyezi ki. Erre jelenleg éves 6.75%-os kamatot fizet, melyet naponta írnak jóvá. A befektető semmit sem tud arról, hogy hova helyezi ki ezeket a pénzeket a Bondora, azaz nem válik közvetlen hitelfinanszírozóvá a befektető, tehát megfelelhetünk a Hpt-nek.

A Bondora úgy gondolja, hogy ezt a hozamot hosszú távon tudja biztosítani a befektetőknek. Amennyiben ez megváltozna, akkor arról értesítik a befektetőket. A pándémia elején volt némi likviditási problémája a cashpool-nak, de hamar túltették magukat rajta. A cashpool-ból bármikor kiutalható a befektetett tőke, illetve bármikor tudunk beutalni. Mivel támogatja a SEPA azonnali átutalást, hasonlóan használhatjuk, mint a Cetelem Megtakarítási számlát, bár ott nincs azonnali átutalás. Könnyedén be/kiutalhatunk a Revolut számlánkról, az azonnali átutalási lehetőségnek köszönhetően tökéletes eurós likviditást és fizetési lehetőséget biztosítva magunknak. (A kiutalás díja 1€)

A cég 2009-ben alakult, tehát már több mint 10 éve van a piacon, és profitabilis, Észtországból működik. Céginfó. Pénzügyi számok.

Érdekes módon a portál Magyarul is elérhető.

Amennyiben érdekesnek találod ezt a befektetési lehetőséget, és a linkemen keresztül nyitsz Bondora Go&Grow számlát, akkor kapsz bónusz 5€-t. Ha még nincs Revolut számlád, ahol jó árfolyamon tudsz devizát váltani, akkor azt itt tudsz nyitni, sajnos nem jár érte bónusz, viszont jó árfolyam igen! (Ingyenes előfizetéssel csak havi 1000€-ig, utána 2%-os díjért váltanak! Ami még mindig jobb, mint sok magyar bankok árfolyama!)

A Bondora portál használata piszok egyszerű, de ha mégis kérdésed merülne fel, nyugodtan kérdezz Twitteren, vagy emailben.

2020.09.09 – UPDATE: (A nagyfokú tőkebeáramlás miatt) A Bondora korlátozta a Go&Grow számlára 1 hónapban maximálisan befektethető/befizethető tőkét 1000€-ra. Tehát nagy összegek befektetése igen problémássá vált. Ha nagyobb összeget fektettél a Go&Grow-ba, akkor kétszer is érdemes meggondolni, hogy mikor és mennyit vegyél ki. Főleg, ha az a terv, hogy később vissza akarod rakni/újra kamatoztatni akarod azt a tőkét a Go&Grow segítségével.

2020.12.24 – UPDATE2: A Bondora tovább korlátozta a havi befektethető összeget, €1000-ról €400-ra csökkentette.

2021.11.11 – UPDATE3: A havi befektethető maximális összeget visszaemelték €1000-ra. Kamat változatlan.

Fontos! Ez nem befektetési tanács, mielőtt befekteténél egy ilyen oldalon, kérdezd meg róla pénzügyi tanácsadódat, könyvelődet, ügyvédedet, stb!

4 hozzászólás

  1. „jelenleg 6.75%-os napi kamatot fizet” – Ha jól értem a 6,75%, az éves kamat? És naponta van kifizetés? Ebből a mondatból nem egyértelmű és először csak pislogtam. Mert különben túl jól hangzik, hogy igaz legyen 🙂

    1. természetesen éves kamat 6.75%. Tehát naponta 6.75%/365 kamatot írnak jóvá. 🙂 javítom, hogy egyértelműbb legyen, köszi!

  2. Szia,

    Jol ertem, hogy a Bondora marad tovabbra is Magyarorszagon a legjobb P2P befektetesi lehetoseg?

    A Mintos es a tarsai nem elerhetok magyarok szamara, igaz? Lehet tudni, hogy lesz-e valtozas a jovoben?

    1. Szerintem szabályosan csak a Bondorát lehet jelenleg használni, illetve teljesen homályos vizeken evező kriptó hitelező platformokat.
      De talán jobban jársz, ha kötvényt vásárolsz a Degiro-n, kb ugyanaz a kockázat, viszont tiszta az adózás (szabályozott piacon forgó kötvényből származó osztalék).

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .