Hogyan spórólj ügyvédi költségen?

Szerencsére az emberek többségének ritkán van szüksége ügyvédre. Viszont vannak olyan esetek az életben amikor kötelező ügyvéd segítségét igénybe venni. Ilyen lehet például az ingatlan vásárlás, vállalkozási ügyek, és ahol szerencsés ügyvéd segítését kérni, pl. válás, biztosítási ügyek, baleset.

Véleményem szerint a legsűrűbben igénye vett ügyvédi szolgáltatások olyan szolgáltatások melyek rutin melók. Az ügyvédek nem olyanok, mint a közjegyzői hálózat, ahol szabályozott áras lehúzás megy, hanem szabad piac. Iszonyatos eltérések vannak ügyvédi díjat közt.

Amikor szükség van ügyvédre, jellemzően én azt tapasztaltam, hogy az emberek a cég ügyvédjéhez fordulnak, ha alkalmazottak, vagy ismerős ügyvéd ismerőséhez megy, mert megbízható volt. Bele sem gondolnak, hogy lehet ezen is spórolni.

Míg egyik ügyvéd 0.25%-ért vállalja egy ingatlan adásvételt, a másik 1%-ot kér. A kettő közti szorzó 4X!!!  Mondjuk egy 30 Milliós ingatlan adásvételnél szerintem nem mindegy, hogy 75ezer forintot, vagy 300ezer forintot fizet ki az ember ugyanazért a szolgáltatásért.

Míg egyik ügyvéd 30.000Ft-ért vállal egy cég módosítási ügyet, a másik 60.000Ft-ért? Miért? Mert neki ennyit ér az ideje.

Véleményem szerint mindkét fenti ügy olyan, amely nem igényel speciális tudást. Ráadásul azt tapasztalom, hogy azok az ügyvédek amelyek magasabb áron dolgoznak kevésbé segítőkészek, időpontot is nehéz kapni hozzájuk, ők már ilyen piszlicsáré ügyekkel nem foglalkoznak, csak a sok milliós ügyekkel.

Amennyiben úgy gondolod, hogy ideje spórolni az ügyvédi díjakon, ajánlom az ügyvédbrókert!

Nincs érdekeltségem egyszerűen csak jó tapasztaltom van az oldallal. Az oldal használata ingyenes, szerintem egy próbát megér. 🙂

Itt éred el: https://ugyvedbroker.hu/

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .