Nemesfém technikai elemzés – 2020.07.15

Megtorpantak a tőkepiaci indexek a múlt hónap elején, és természetesen a befektetők figyelme ilyenkor a nemesfémek és más eszközök irányába fordul. Benne van a levegőben egy nagy árfolyammozgás felfelé, legalábbis három nemesfém grafikon szerint mindenképp.

Mint a korábbi bejegyzésben már kifejtettem, eljött a tőkepiaci korrekció ideje. Ilyenkor felértékelődnek a konvencionális eszközök, például a nemesfémek. A mai cikkben három grafikont nézünk meg, melyek szerint a korábban prognosztizált nemesfém rali új lendületet vehet.

Aberdeen Standard Physical Precious Metals Basket Shares ETF (GLTR)

Az aktív kereskedők körében népszerűek azok az ETF-ek, melyek széleskörűen fektetnek a nemesfémekbe. Az egyik ilyen ETF az Aberdeen Standard Physical Precious Metals Basket Shares ETF (GLTR).

A márciusi zuhanást követően az árfolyam egészen a 200 napos mozgóátlag fölé pattant vissza, mely támaszszintet biztosított áprilisra és májusra. Ez a visszapattanás egyértelműen jelezte, hogy bikapiaci trend lesz domináns a következő hetekben.

Az elmúlt hetek ralija a februári csúcs által megjelölt ellenállásszintben akadt el, azonban most jó eséllyel át is törheti. Egy 86,26$ fölötti árfolyam egy sor buy stop megbízást indíthat el, stabil emelkedő trendet indukálva.

Itt két opció nyílik az aktív kereskedők számára. Az egyik a vételi megbízás még a kitörés előtt, de a kockázatkerülők megvárhatják a kitörést, mielőtt megnyitják a long pozíciót. Bármelyik forgatókönyv szerint bikapiaci trend dominálhat.

forrás: StockCharts.com

Arany

Mint az egyik legnépszerűbb instrumentum, a 2020-ban eddig nagyon szépen teljesítő arany szintén a kitörés küszöbén áll. Az SPDR Gold Shares ETF (GLD) árfolyamgrafikonja alapján a felfelé irányuló trend már el is kezdődött.

Az árfolyam nem rég tört ki az elemlékező háromszög alakzattal jelölt 165$ ellenállásszint fölé, előre jelezve a bikapiaci trendet. Az alakzat alapján 180$-os célár valószínűsíthető a shortosok körében, míg a stop loss feltehetően az 50 napos mozgóátlag (163,49$) alá kerül.

forrás: StockCharts.com

Ezüst

A technikai elemzés szerint az ezüst is emelkedő trend előtt gyűjt épp lendületet, ezt támasztja alá az iShare Silver Trust ETF (SLV) grafikonján nemrég megjelent aranykereszt. Az 50 napos mozgóátlag alulról keresztezi a 200 napos mozgóátlagot, bikai piaci trendet prognosztizálva.

Ez egy long megbízási szignál a technikai elemzés alapján. Kockázatkezelési szempontból a stop loss szint valahol az 50 napos SMA alatt, 16$ körül alakul.

forrás: StockCharts.com

Összegzés

A nemesfémek elemelkedő trendje a tőkepiaci bizonytalanságnak is köszönhetően jó lehetőséget nyújt azon tréderek számára, akik profitra hajtanak részvénypiaci korrekció idején.

Azok számára is izgalmasnak ígérkeznek a következő napok, akik nem kereskednek aktívan, de figyelemmel kísérik a piacot.

Ha tetszett a cikk és hasznosnak találod, akkor kedveld be és oszd meg Facebook-on! Várom a véleményeket, tapasztalatokat a hozzászólásokban.

Kapcsolódó cikkek:

A cikkben szereplő elemzések, stratégiák és ajánlók nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy befektetési elemzésnek. Nem adunk ajánlatot befektetésre, értékpapírok jegyzésére, vásárlására vagy eladására.

A bejegyzés tartalma a szerző szubjektív véleménye, nem közvetít pénz- vagy tőkepiaci szolgáltatást. A posztban olvasható információ kizárólag tájékoztató jellegű, a befektetési döntéseket minden felelős személy saját maga hozza meg. Ezeknek a döntéseknek a felelőssége nem hárítható át a fixhozam.hu oldal szerzőjére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.